Awesome Followers

Sunday, 4 December 2011

Budak Tak Pernah Masuk Tadika .

Night pembaca senyap ,sudah makan kah belum ?? aku nak story pasal pendapat ku ni , nak dengar ? tak nak dengar kah ? tak pa , aku nak story jugak .

orang yang selalu ku jumpa begini di facebook , bukannya apa , 30% warga facebook tak menggunakan ayat betul . Aku memang alergik dengan bahasa dorang . contohnya ayat begini :

ebat g law aqw d bt 2 wq...x burink !d eltop nhe netaw r mok uat ap..?un9 busan netaw mok chat am ceap..nonton tea tauk wayang ap seak ebat..?mok jln pns plak...atoi~maty r ugak eta nhe krang

-HUHaY !! tHAnKx aDd CwEk , CwEk c tUtTtt bhA nHe . HkhKH !!
 
- (a) pun boleh bertukar jadi (q) .. 

pendapat aku lah kan orang begini kali tak masuk tadika sebab tadika ni kita ada belajar huruf asas kan , atau pun , mak bapak dia sekolah kan dia tapi dia tak tumpukan perhatian semasa belajar . 

kekadang gelak sendiri aku tengok cara dorang menaip ni , songsang-songsang semua ayat dorang buat , kesian ku nampak tu ayat . HAHA .

Yang buat aku gelak lagi bila dia post dekat wall boy dia tapi 1 ayat pun boy dia takpaham , nak ku gelak sambil beguling-guling depan  lappy ku . 

Walaupapun , ini pendapat aku ja . sesiapa jangan terasa ya , tak berniat pun nak sakit kan hati sesiapa . 



p/s : Guna lah bahasa 1 Malaysia .. daaa ~  Piss ;D








Terima Kasih , Datang Lagi ;D

1 comments:

Mira Adzlia said...

tau xpe..semakin ari, semakin xphm short form yg digune

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...